Home / Compressie Sokken

Resultaat 1–25 van de 53 resultaten wordt getoond

Kies je Filters
1-paar
2TRIX Sportsokken voor Hardlopen of Fietsen 1001 kopen bij sokkenzaak 201001
Sluit
1-paar
Run Evobright Sportsokken Medium Compressie 1625 kopen bij sokkenzaak 201625
Sluit

Run Evobright Sportsokken Medium Compressie 1625

geel / zwart
zwart / blauw
zwart / wit
21.95
1-paar
Sprint Energizer Medium Compressie Sportsokken 1610 kopen bij sokkenzaak 201610
Sluit

Sprint Energizer Medium Compressie Sportsokken 1610

wit / zwart
zwart / blauw
zwart / geel
20.95
1-paar
Adrenalyn Skisokken Medium Compressie 1550 kopen bij sokkenzaak 201550
Sluit
1-paar
Heren Compressie Sokken Merino & Bamboe SW1M kopen bij sokkenzaak 907
Sluit

Compressie Kousen & Sokken

Bij compressiekousen of sokken denk je wellicht direct aan topsporters of juist een wat ouder publiek. En hoewel dit met een reden zo is willen we je graag uitleggen dat compressie kousen juist in het dagelijks leven erg goed van pas komen! Compressie kousen of sokken bieden druk op je voeten en/of onderbenen en stimuleren de doorbloeding van je voeten. Compressie wordt uitgedrukt in de zogenaamde mmHg waarde dat de mate van druk die de sokken uitoefenen aangeeft. Hoe hoger deze waarde, hoe hoger de mate van druk op onderbenen en voeten. In ons assortiment vind je vooral compressie sokken met lichte compressie dat zeer geschikt is voor sporten of alledaags gebruik.

Voordelen van Compressie Sokken

De compressie in compressiekousen en sokken stimuleert en stuurt de bloedafvoer richting het hart waardoor deze minder energie nodig heeft om het bloed rond te pompen. Dit verbeterd je prestaties en zorgt ervoor dat afvalstoffen en zuurstofarm bloed sneller wordt afgevoerd waardoor verzuring minder snel optreed. De compressie zorgt er voor dat de spieren en pezen minder trillen of schudden waardoor energie overblijft voor andere dingen.

Bamboe & Merino Wol

Het grootste deel van de compressie kousen in onze shop zijn van het merk Sockwell. Dit populaire amerikaanse merk biedt sokken gemaakt van een combinatie van bamboe en merinowol wat zorgt voor een optimale verzorging en warmte regulering van je voeten.

Compressie kousen iets voor jou?

Eigenlijk zijn compressie kousen een goede keuze wanneer je net dat beetje meer vraagt van je lichaam dan gemiddeld. Naast bij sporten bieden de sokken of kniekousen ook veel voordelen wanneer je gedurende langere tijd van plant bent stil te staan of te zitten. Denk aan kantoorwerk of wanneer je uren achtereen op een beurs, markt of verkeersplein moet staan. Je zult merkbaar minder last van vermoeide benen of pijnlijke voeten hebben.

Compressie kousen worden daarnaast ook veel gebruikt om gezwollen voeten tegen te gaan. Zo is een populaire toepassing het dragen van sokken met compressie tijdens lange vluchten in een vliegtuig. Bij het vliegen van lange afstanden zit je namelijk voor lange tijd in dezelfde houding. Iets wat bij veel mensen voor pijnlijke en soms opgezwollen voeten zorgt.